دانلود پاورپوینت هنر در تمدن اسلامی در قالب 150 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

اقوام و ملل جهان در آشنايى با هنر و بهره ورى از آن تقدّم و تأخّر دارند.

ايرانيان و روميان، سده ها پيش از ظهور اسلام با هنر آشنا شده بودند و هر يك از اين دو قوم، همزمان با ظهور اسلام، سنتهاى هنرى چند صد ساله داشتند.

-نخستين عربهاى مسلمان، نگاه خود را بر آثار هنرى جهان هنگامى انداختند كه يك دسته از سپاهيان آنان در مشرق، كاخ رها شده پادشاه ساسانى را در تيسفون تصاحب كرد و دسته ديگر در بيزانس پيشروى كرد و صحراى سينا را در نورديد و به سال ١٨ق به مصر رسيد و شهر اسكندريه را در اختيار گرفت.

 

 


-ويژگى منحصر به فرد اسلام و نيز عاملى كه موجب گسترش جهانى آن شد، آميزشى است كه از عناصر قومى و جهانى در آن حضور یافته است.

-اسلام، آغوش خود را به سوى همگان باز كرد و برابرى و برادرى عموم مؤمنان را در پيشگاه خداوند، از هر نژاد و ملتى كه بودند، اعلام کرد.

-در نتیجه اين روش، ميراث هنر اسلامى عبارت بود از شيوه آميخته صدر مسيحيّت و بيزانسى همراه با بازتابهايى از صورتهاى هنرى یونانی (هلنى) و رومى و مجموعه وسيعى از سنتهاى ايرانى.

 

 

-عربستان پيش از اسلام، از نظر هنرى سواى خط عربى كه بالقوّه آمادگى پذيرش زينتهاى هنرى را داشت، و بعدها، از سده سوم تا نهم هجرى، آن زينتها را يافت، از درون مايگى چندانى برخوردار نبود.

-شعر و سرود بيشترين هنر عرب بوده است تا آن كه فتوحات مسلمانان آنان را با ديگر مظاهر هنر آشنا ساخت و موجب شد تا آن چادرنشينان ناگهان ديده بر كاخهاى ايرانيان و كليساها و پرستشگاههاى يونانيان و روميان با آن همه گوهرهاى درخشان و موزائيكهاى زرين و ظروف شيشه اى و سفالهاى نقاشى شده و عاجهاى كنده كارى شده و ابريشمهاى بافته شده گشودند.

 

 


فهرست مطالب:
هنرهای اسلامی
معمارى
مسجد جامع سامرا
مسجد جامع دمشق
مدینه الزهرا در کوردوبا
معمارى: مساجد
سروده ویکتور هوگو درباره الحمراء
مسجد سلیمانیه
مسجد شیخ لطف الله
معماری: مدرسه
معمارى: آرامگاه ها
معماری مدرن اسلامی
خوشنویسی
نقاشی
هنرهای اسلامی و نفوذ آن در اروپا
علم موسیقی
اسحاق موصلى
عبدالقادر مراغی
آثار عبدالقادر مراغی: جامع الالحان
آثار عبدالقادر مراغی: شرح الادوار
تأثیر موسیقى اسلامى در موسیقى غرب
پیوند مقامات با صوت و لحن قرآن کریم
نُت مقامات موسیقى قرائت قرآن