دانلود پرسشنامه پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت

پرسشنامه شناسایی معیارهای مطلوب ارزیابی عملکرد اعضای هیات علمی

 
 
 
 
 
 
 
هدف از این پرسشنامه شناسایی معیارهای مطلوب ارزیابی عملکرد اعضای هیات علمی بصورت کامل و جامع و با منابع جدید می باشد
 
 
 
 
*** تعداد سوالات پرسشنامه :52 سوال
 
 
 

2-6-3.  معرفی پرسشنامه

در این پژوهش، برای پاسخگویی مدیران به سوالات پرسشنامه، از طیف پنج گزینه ای لیکرت  استفاده شده است . طیف لیکرت یکی از رایج ترین مقیاسهای اندازه گیری به شمار می رود. این روش مقیاس بندی، شامل طبقاتی با درجات رتبه ای است به طوری که نقاط روی طیف،کمتر یا بیشتر بودن پدیده را نسبت به نقاط دیگر آن نشان می دهد . طیف لیکرت مثالی از داده های مقیاس ترتیبی میباشد که افراد نگرش خود را نسبت به سوالات وعبارات بیان می کنند . در مقیاس لیکرت اساس کار بر فرض هم وزن بودن گویه ها استوار است. [40]

 

 

 

 

جدول 1-3. نمونه ای از پرسشنامه های طراحی شده

حوزه مربوطه

 

امتیاز ضریب اهمیت شاخص

امتیاز وضع موجود شاخص

ردیف

عنوان شاخص

کاملاً موافقم

موافقم

ممتنع

مخالفم

کاملاً مخالفم

4

3

2

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-6-3 . آزمونها و تکنیک های آماری

معمولاً برای تجزیه وتحلیل آماری اطلاعات در یک تحقیق، می توان از چند آزمون آماری مختلف استفاده نمود. بنابراین لازم است در انتخاب آزمون ها، منطق خاصی رعایت گردد.

 

 

4-6-3.  روایی و پایایی پرسشنامه

در هر تحقیق علمی به روش تجربی، ابزار اندازه گیری باید روا و پایا باشد . روایی و پایایی، شاخص های مهمی از صحت و کیفیت هر تحقیق جست وجوگرانه می باشد . یک مورد کلیدی برای هر تحقیق جست وجوگرانه، اعتبار آن است. یعنی میزانی که داده های به دست آمده مربوط و ارزشمند هستند. برای انجام این ارزیابی لازم است چگونگی برخورداری داده ها از روایی و پایایی در نظر گرفته شود. [40]

 

 

7-3. روایی/ اعتبار :

مقصود از روایی این است که آیا ابزار اندازه گیری مورد نظر می تواند ویژگی و خصوصیتی که ابزار برای آن طراحی شده است را اندازه گیری کند یا خیر؟ به عبارت دیگر مفهوم روایی به این سوال پاسخ میدهد که ابزار اندازه گیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را می سنجد. بدون آگاهی از روایی ابزار اندازه گیری، نمی توان به صحت داده های حاصل از آن اطمینان داشت .

در این پژوهش از روایی محتوا برای اطمینان از درستی ابزار اندازه گیری استفاده شده است . از این رو برای بررسی روایی از نظرات خبرگان و اساتید دانشگاه بهره گرفته شده است .

 

 

8-3. پایایی:

ضریب آلفای کرونباخ  توسط کرونباخ ابداع شده و یکی ازمتداول ترین روش های اندازه گیری اعتمادپذیری و یا پایایی پرسشنامه ها است. منظور از اعتبار یا پایایی پرسشنامه این است که اگر صفتهای مورد سنجش با همان وسیله و تحت شرایط مشابه و در زمانهای مختلف مجددا اندازه گیری شوند، نتایج تقریبا یکسان حاصل می شود. پایایی بیانگر میزان دستیابی به نتایج مشابه در موقعیت های مشابه است ضریب آلفای کرونباخ، برای سنجش میزان تک بعدی بودن نگرشها، عقاید و ... به کار می رود. در واقع می خواهیم ببینیم تا چه حد برداشت پاسخگویان از سوالات یکسان بوده است. آلفای کرونباخ به طورکلی با به کارگیری رابطه زیرمحاسبه می شود:

                                                                                                 

رابطه (3-1)

که در این رابطه      تعداد سوالات    میانگین کوواریانس بین سوالات و   میانگین واریانس سوالات می باشد.

بدیهی است هرقدر شاخص آلفای کرونباخ به عدد یک نزدیکترباشد، همبستگی درونی بین سوالات بیشتر و در نتیجه پرسشها همگن ترخواهند بود. درصورت پایین بودن مقدارآلفا، بایستی بررسی شود که با حذف کدام پرسشها مقدارآن را می توان افزایش داد . [41]

 

 

3-9.آزمون میانگین T-Student

برای آزمون پرسش های اصلی در این پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای بهره گرفته شده است. پرسش های این تحقیق دارای مقیاس فاصله ای و در طیف پنج گزینه ای لیکرت است. گزینه ها در پنج طیف کاملاً مخالفم (1 )، مخالفم (2 )، ممتنع (3 )، موافقم (4 ) و کاملاً موافقم (5 ) بوده اند. با توجه به این که میانگین امتیازات فوق عدد 00/3  است، این عدد به عنوان میانگین مورد انتظار برای جامعه فرض شده است. این آزمون در سطح آلفای 05/0 انجام و از طریق فرمول زیر محاسبه خواهد شد:

رابطه (3-2)                                                                     

 

رابطه (3-3)                                           

 كه    میانگین، S انحراف معیار و n حجم نمونه است.

 

 

ما در اینجا برای بررسی معنی داری اختلاف بین میانگین مفروض  و میانگین نمونه  از آزمون t استفاده می کنیم. از جامعه با میانگین مفروض  و واریانس نا معلوم، نمونه ای تصادفی به حجمn انتخاب کرده و میانگین و انحراف نمونه ای از روی آن محاسبه می شود. انحراف معیار  نمونه ای عبارتست از:    

رابطه (3-4)                                               

رابطه (3-5)                                                        

رابطه (3-6)                                                             

آماره آزمون است.

که با توزیع t با 1 n -   درجه آزادی مقایسه می شود.